Koltuk Altı Terlemesi Tedavisi

Koltuk altı terlemesi

Terleme sağlıklı bir vücut tepkisidir. Aşırı terleme ise bir rahatsızlık sebebi olabilir. Koltuk altlarında oluşan aşırı terleme hem fiziksel hem de ruhsal açıdan sağlığımızı olumsuz etkiler. Günümüzde, kolaylıkla uygulanabilen botoks tedavisi sayesinde bu önemli sorunun üstesinden gelmek mümkün olabiliyor.

Aşırı Terleme (Hiperhidroz) Nedir?

Vücudun dış ortama göre ısı dengesini sağlayan fizyolojik bir tepki olan terlemenin, normalden fazla bir şekilde oraya çıkması durumudur.

Aşırı Terleme hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Koltuk Altı Terlemesi Neden Olur?

Primer, yani belli bir hastalık sebebiyle olmayan terlemede, sempatik sinir sisteminin ve ter bezlerinin bölgesel olarak aşırı etkin olması durumu söz konusudur.

Koltuk Altı Terlemesi Nasıl Önlenir?

Ameliyat, elektrik akımı, ilaç tedavileri, bazı solüsyon ve kremler koltukaltı terlemesinde başvurulan yöntemlerdendir. Lakin yan etkilerinin fazla olması ve yeterince etkili olmamaları sebebiyle bu yöntemler aşırı terlemede yetersiz kalabilir ve çoğunlukla tercih edilmezler.

Botoksla terleme tedavisi

Botoks uygulaması, uygulanan bölgedeki sinir iletimini durdurarak ter oluşumuna neden olan kolinerjik sinirleri etkisiz hale getirir ve terin üretilip dışarıya atılmasını engeller.

Koltuk altı terlemesinde Botoks nasıl uygulanır?

Botoks, koltuk altı derisine yüzeysel olarak enjekte edilir. Lokal anestezi ile de uygulanabilecek olan bu yöntem ağrı ve acı vermez.

Kimlere uygulanabilir?

Aşırı terleme rahatsızlığına sahip olan ve rahatsızlığının altında yatan başka bir hastalık olmadığından emin olunan kişilere uygulanır.

Kimlere uygulanamaz?

Uygulanacak bölgede deri hastalığı varsa, gebelik, kas veya sinir hastalığı veya kanama problemi varsa Botoks uygulaması önerilmez.

Kalıcı bir yöntem mi?

Genelde 6 ay kadar etkili olan Botoks uygulaması, aşırı terleme tedavisinde kullanıldığında 1 yıla kadar etkisini devam ettirebilmektedir.

Ne sıklıkla tekrarlanır?

Tekrarlanma sıklığı hastanın ihtiyacına göre, hekimin öngöreceği şekilde olmalıdır. Aşırı terleme durumu tekrar belirdiği takdirde, çoğunlukla en az 6 ay veya 1 yılın sonunda yinelenebilir.

Yan etkisi ve zararı var mı?

Özellikle koltuk altı terlemesi için yapılacak işlemler oldukça konforlu ve ağrısızdır. Uygulama sonrası herhangi bir yan etki görülmez.

Sıkça Sorulan Sorular

Doğal ve bitkisel yöntemlerle terleme önlenir mi?

Aşırı terlemeyi tamamen ortadan kaldırabilecek olmamakla birlikte, bazı doğal karışımlar ter kokusunu bir miktar azaltmakta yardımcı olabilirler. Sıklıkla kullanılanlardan bazıları adaçayı, limon, elma sirkesi ve karbonattır.

Beslenmenin terlemeye etkisi var mıdır?

Aşırı alkol, kafein ve baharat tüketimi gibi yeme-içme alışkanlıklarımız terleme üzerinde olumsuz etki yaratabilmektedir.

Hangi hastalıklar aşırı terleme nedeni olabilir?

Obezite, diyabet, hipertiroidi, hormonal bozukluklar, enfeksiyon hastalıkları, granülomatöz hastalıklar, tüberküloz, ilaç-madde kullanımı, menopoz ve benzeri durumlarda aşırı terleme görülebilir.

Botoks yılan zehiri mi?

Adını Clostridium Botulinum adlı bakteriden alan botoks, antibiyotik ve aşılar gibi bakteri kaynaklı bir nörotoksindir. Yaygın kanının aksine, yılan zehiri değildir.

İlgili İçeriklerimiz

Aşırı Terleme Tedavisi

Terleme, aşırı efor harcadığımız, heyecan veya korku hissettiğimiz anlarda da ortaya çıkabilen veya vücut ısımızın aşırı arttığı durumlarda vücut ısısını düşürmek için ortaya[...]

Devamını Oku

El ve Ayak Terlemesi

Sosyal yaşantımızda ve psikolojik durumumuzda sorunlara yol açabilecek düzeyde, aşırı el ve ayak terlemesi sıklıkla gözlemlenen bir durumdur.

Devamını Oku

Botoks

Son yıllarda Botoks uygulamalarından, estetik amaçlarla güvenli ve başarılı bir şekilde faydalanılmaktadır.

Devamını Oku

Migren Tedavisi

Botoks uygulaması denince ilk akla gelen estetik uygulamalar olsa da, uzun yıllardır tıp alanında bir çok konuda tedavi maksadıyla etkin olarak kullanılan bir yöntemdir.

Devamını Oku
;